KULDIGA RESTORANINÄDALAL ON TÄHELEPANU KESKMES KANEP

11.–17. märtsini toimub Kuldīgas restoraninädal, mille käigus on võimalik maitsta erinevaid värsketest kohalikest toiduainetest valmistatud roogasid, erilist tähelepanu aga pööratakse kanepi mitmekesisele kasutamisele ja kanepi väärtuslikele toiteomadustele.

Kanep on alati olnud lätlastele lähedane taim. Meie esivanemate jaoks olid kanepiseemned üks tähtsamaid valguallikaid ja kanepi kõrge toiteväärtus oli tuntud juba sajandeid tagasi.  Tänapäeval põhjustab kanep mitmesuguseid assotsiatsioone ja seepärast valitigi see Kuldīga restoraninädala peakangelaseks, et tuletada inimestele meelde kanepis sisalduvaid kasulikke toitaineid ja kanepi mitmekesiseid kasutamisvõimalusi toiduvalmistamises.

Kanepiseemned on täisväärtuslik valguallikas, kuna need sisaldavad kõiki asendamatuid aminohappeid, pealegi on kanep ainus taim, mille valku organism nii kergesti omandab. Kanepiõli sisaldab palju kiudaineid ja asendamatuid oomega-3- ja oomega-6-rasvhappeid. Kanepiseemned on rikkad ka vitamiinide B1, B2, B6, C, E ning mineraalide – kaltsiumi ja raua – poolest.

Ka kanepilehed on söödavad. Nendes on nõgeselehtedega sarnaselt palju räni, mis on eluliselt vajalik luude tugevuse ning naha, juuste ja küünte ilu jaoks.

Kanepiseemnetel on samuti tervendavad omadused – need tugevdavad immuunsüsteemi, aitab puhastada keha toksiinidest, vähendavad stressi, aitavad unetuse vastu, parandavad keskendumisvõimet ja mälu.

Pole saladus, et kanepil on eriline maitse, kuid kui kombineerida seda erinevate värskete kohalike toodetega, annab see roale erilise maitseväljenduse. Selles saavad kõik veenduda Kuldīga restoraninädala raames, kus on võimalik tutvuda laia kanepitoodete valikuga enam kui kümnes restoranis, kohvikus ja baaris.

Traditsiooniliselt serveeritakse restoraninädalal roogasid, mida tavaliselt restoranide ja kohvikute menüüdes ei ole, ning neid toite pakutakse eriti soodsate hindadega: kaks rooga kümne euroga või kolm rooga 12 euroga.  

Planeerige oma maitseseikluste nädal ette! Jälgige uudiseid: tastekuldiga.lv

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59819484sec.