Põlvamaal on palju pakkuda

Lisaks kaunile Lõuna-Eesti kuppelmaastikule pakub Põlvamaa kohalikke roogasid ning põnevaid puhkusevõimalusi.

Põlvamaa võlub oma erilise loodusega, mahedate taludega ja põnevate puhkuseelamustega, seal on au sees ehedad traditsioonid. Veriora läheduses asub armas Süvahavva loodustalu, kus kasvatatakse enam kui  40 liiki maitse-ja teetaimi. Kohalikus külamuuseum-villavabrikus saab näha, kuidas villast lõnga valmistatakse. Piusa koobaste lähedal vanas raudteejaamas asub jällegi Piusa savikoda, kus valmistatakse käsitsi keraamikat kasutades ikka kohalikku savi. Savikojast saab soetada maailmas ainulaadseid tasse, kausse ja muid käsitööesemeid. Soovijatel on aga võimalik oma kätega kunsti teha ning keraamikat proovida.  Mitmed talud müüvad kaasa ka mett, küpsetisi, marju ja juustusid.

Ka Põlvamaa kohalikes toidukohtades on au sees kohalik tooraine ja traditsioonilised retseptid. Põlva linnas, Pesa restoranis pakutakse kohalikust toorainest valmistatud roogasid, Räpinas asuvas Kiudoski Restoranis  on au sees Peipsi koha ja Räpina lammas, Seto Tsäimajas kostitatakse ehtsate  seto roogadega ning  Tillu Kodukohviku kodune olemine peegeldub ka seal pakutavates toitudes.

Põlvamaal asub ka Eesti suurim purilennuga tegelev lennuklubi. Ridalis on võimalik sooritada kogenud instruktoritega huvilende kahekohalise purilennukiga ja neljakohalise mootorlennukiga. Omades kõiki koolituseks vajalikke lubasid ning sertifikaate pakub klubi ka vägevat võimalust õppida ise lendama purilennukil või ühemootorilisel väikelennukil.

Ka majutus ei jää ülejäänud maakonnale alla. Võimalik on tunda end lossiisandana Cantervilla lossis või hoopis peatuda Mooste Viinavabriku külalistemajas. Samuti on maakonnas kümneid talusid ja puhkemajasid keset maalilist loodust.

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56600213sec.