Tallinna Merepäevad 2011 üllatavad enneolematute kontsertide ja Krusensterniga

Kuu aja pärast, 15.-17. juulini toimub Euroopa kultuuripealinna aasta olulisim ja Eesti suurim tasuta perepidu Tallinna Merepäevad 2011, mille programm on nüüd avalik ja kättesaadaval siinsamast kodulehelt. Tallinna Merepäevade programmi tipphetked on Helena Tulve uudisteose „Sool“ esitlus, veekarneval „L’Arlecchino don Giovanni“ koostöös Nargenfestivaliga ning kaks üllatavat muusikakooslust, Tanel Padar & The Sun ning Tõnis Mägi ja Chalice – mõlemad sümfoonikutega. Loomulikult ka purjelaeva Krusensterni naasmine Tallinna. Tänavused Tallinna Merepäevad saavad avalöögi reedel, 15. juulil kell 20 Admiraliteedi laval, mil publiku ette astub Tanel Padar & The Sun koos Üle-eestilise Noorte Sümfooniaorkestriga. Idee anda armastatud lugudele sümfooniline kõla sündis bändil nelja aasta eest – 2011. aasta Tallinna Merepäevadel saab see viimaks teoks. Teada-tuntud, aga ka üllatuslikud ja paljudel seni kuulmata lood on sümfoonikutele seadnud Andrus Rannaääre ja Tomi Rahula, dirigeerivad Jüri-Ruut Kangur ja Tomi Rahula. „Oleme selle kontserdi nimel palju vaeva näinud ning loomulikult ootame ise ka tulemust suure ärevusega,“ ütles The Suni muusik Danel Pandre.

Üle-eestilist Noorte Sümfooniaorkestrit kuuleb ka merepäevade lõppkontserdil pühapäeval, 17. juulil Admiraliteedi laval kell 19.30, kui poolsada muusikut astub üles koos Tõnis Mägi ja Chalice’iga.

Reede hilisõhtul kell 22 avanevad publikule Eesti Meremuuseumi valmimisjärgus Lennusadama angaarid, kus näeb ilmavalgust helilooja Helena Tulve ja kunstnik Tarvo Hanno Varrese Euroopa kultuuripealinna aastaks loodud uudisteos „Sool“. See on mõeldud spetsiaalselt arhitektuuri ajaloos tähelepanuväärses vesilennukite angaaris esitamiseks, arvestades ruumi haruldasi kupleid ja nende akustilisi eripärasid. Teose tekstid on kirjutanud Maarja Kangro. Esinevad sopranid Eve Kopli ja Tui Hirv, Riivo Kallasmaa (oboe), Kristi Mühling (kannel) ja ansambel Paukenfest. „Soola“ mängitakse ka laupäeval, 16. juulil.

Põnevaid festivalielamusi pakub ka reede, 15. juuli hilisööst kuni varavalgeni Peetri sadamas peetav Club 2011 sarja kuuluv Mutant Disco, millele laupäeva, 16. juuli varahommikul kell 4.30 järgneb „Päikesetõusu kontsert“ koos Tõnu Raadiku ja Henn Rebasega Tallinna lahel kuunaril Kajsamoor. Üks tähelepanuväärsemaid ettevõtmisi on ka pühapäeval, kell 14 rongkäiguga Raekoja platsilt algav Nargenfestivali veekarneval „L’Arlecchino don Giovanni“, kus Tallinna Merepäevade külalised saavad osa maailmakuulsa Itaalia maskiteatri Pantakin Company kaasahaaravast etendusest.

Tallinna kolmes sadamas ja neid ühendaval kultuurikilomeetril kestev merepidu Tallinna pakub unustamatuid suvehetki nii merel kui ka kaldapealsel. Lisaks laevareisidele ja laatadele, tihedale kontsertkavale ja iga-aastasele turismikonverentsile saabub Tallinna Merepäevadele maailma üks uhkemaid ajaloolisi purjelaevu Krusenstern, siin lõppeb Muhu väina regatt, korraldatakse olümpiapurjekate 49erite ja Fevade regatt ning näeb maailma suurima purjevarjuteatri etendusi.

Samaaegselt Tallinna Merepäevadega saab publik osa ukraina kultuurifestivalist „Balti Trembita“, rahvusvahelisest väntorelifestivalist ja linnainstallatsioonide festivalist LIFT11.
Tallinna Merepäevad 2011 toimuvad Tallinna linna, Tallinna Sadama, Eesti Meremuuseumi, Eesti Ajalooliste Laevade Seltsi, SA Tallinn 2011 ühisel ettevõtmisel ja SA Tallinn 2011 eestvedamisel. Peo õnnestumisele aitavad suurtoetajana kaasa Viking Line Eesti OÜ ja BLRT Grupp, koostööpartnerid on Clarion Euroopa Hotell, Eesti Jahtklubide Liit, Jazzkaar, Nargenfestival, Energia avastuskeskus, Eesti Veeteede Amet, Eesti Politsei- ja Piirivalveamet, EMA Merekool ja Säästva Renoveerimise Infokeskus. See on Tallinna rannaala olulisim sündmus pealinnas sel suvel.

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53542495sec.