Estonian Airi reisijate arv kasvas septembris 3,7 protsenti

Käesoleva aasta septembris lendas Estonian Airiga 51 960 reisijat, mis on 3,7 protsenti rohkem kui mullu samal ajal. Möödunud aasta septembris lendas Estonian Airiga 50 119 reisijat. Estonian Air teenindas septembris 1032 lendu, mis on 12,4 protsenti rohkem võrreldes eelmise aastaga.

Aasta esimese üheksa kuuga lendas Estonian Airiga 420 223 reisijat, mis on mullusega võrreldes 1,9 protsenti vähem. Jaanuarist septembrini toimus 8195 lendu, mis on 1,1 protsenti vähem kui mullu samal ajal.

„Estonian Airi reisijate arv on olnud kasvutrendis alates juunikuust ja me usume, et teise poolaasta reisijate arvu kasv kompenseerib esimese poolaasta languse. Viimaste kuude reisijate arvu suurenemisele on kaasa aidanud suurem sihtkohtade arv ja head tulemused tellimuslendude turul. Septembrist hakkasime lendama Tallinnast Stockholmi Bromma lennuväljale. See on Arlanda kõrval hea alternatiiv ärikliendile, kellele pakume kiiremat ja mugavamat teenust Stockholmi lendamisel,“ lausus Estonian Airi juhatuse liige Indrek Randveer. „Samas avaldavad meie tulemustele negatiivset mõju jätkuv ebastabiilne olukord Ukrainas ja tihenev konkurents lennundusturul,“ lisas Randveer.

Estonian Airi lendude punktuaalsus (15 minutit) oli aasta esimesel üheksal kuul 92,7 protsenti, mis on eelmise aastaga võrreldes 1,8 protsendipunkti võrra kõrgem. Estonian Airi lendude regulaarsus ehk toimumise protsent oli 99,3 protsenti, mis on mullusest 0,3 protsendipunkti võrra väiksem. Septembris oli punktuaalsus 92,1 ning regulaarsus 99,6 protsenti.

Estonian Airi eesmärk on pakkuda regulaarseid lennuühendusi vähemalt kaks korda päevas Eestile strateegiliselt olulistesse sihtkohtadesse, kuhu on olemas piisav nõudlus.

Estonian Air on suurima turuosaga lennufirma Tallinna lennujaamas. Estonian Airi regulaarlendude liinivõrku kuuluvad järgmised sihtkohad: Stockholm (Arlanda ja Bromma), Kopenhaagen, Amsterdam, Brüssel, Oslo, Moskva, Peterburi, Kiiev, Vilnius ja Trondheim. Oktoobri lõpuni on sihtkohtade nimistus Berliin, detsembrist 2014 kuni märtsini 2015 toimuvad hooajalised lennud Münchenisse ja 2015. aasta aprillist novembrini Milanosse.

Lisaks otselendudele pakub Estonian Air koostöös partnerlennufirmadega jätkulende enam kui 280 sihtkohta üle maailma. Näiteks on Stockholmi Arlanda, Kopenhaageni ja Amsterdami lennujaamad tähtsad transiitlennujaamad, mis pakuvad häid edasilennu võimalusi üle terve maailma.

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68209481sec.