Eesti laulu - ja tantsupidu 2019

Aastal 2019 tähistab Eesti pidulikult laulupeo 150. aastapäeva – peeti ju esimene laulupidu aastal 1869. Sel suvel toimub laulupidu juba 27. korda ning tantsupidu peetakse 20. korda.

Eesti laulupeo traditsioon, mis sai alguse 1869. aasta, on kantud ka UNESCO inimkonna suulise ja vaimse pärandi meistriteoste nimekirja. Möödunud pea 150 aasta jooksul on laulupidu oluliselt mõjutanud Eesti identiteedi ja poliitika arengut. Samuti on laulupeo traditsioon rikastanud eesti keelt ja kultuuri. Enam kui korra on see julgustanud eestimaalasi vastu astuma okupatsioonivägedele ning oma vabaduse ja enesemääratlemise õiguse eesti seisma.

Laulu - ja tantsupeo pealkiri "Minu arm" pärineb laulust "Mu isamaa on minu arm", millest on kujunenud laulupeo hümn ning mille sõnade autoriks on Lydia Koidula, kes avaldas teose esimese laulupeo ajal. Laulupeo deviis väljendab tähtsaid väärtuseid – kultuuri ja traditsioonide säilitamist ning eestlaste isamaa armastust.

Pidustused algavad 6. juulil kell 1 rongkäiguga, mis liigub Tallinna kesklinnast Vabaduse väljakult Lauluväljakule. Rongkäigul läbitakse 5-kilomeetrine distants, mille ulatuses on teed Tallinna kesklinnas ja Lauluväljaku ümbruses liikluseks suletud. Kõik laulu- ja tantsupeo lauljad ja tantsijad osalevad rongkäigul maakondade järgi jagunenud rühmades ning pealtvaatajatele on rongkäik tasuta.

27. laulupeo avakontsert "Õpetajale" toimub 6. juulil kell 19.00. Kontserdi avatseremoonia käigus süüdatakse tuletornis tuli ja kõne peab Eesti Vabariigi president. Valitud koorid esitavad koori- ja orkestrimuusikat, mis on kunstilisse tervikusse põimitud erinevate Eesti heliloojate poolt. Kontsert kestab ligikaudu kolm tundi ning annab ülevaate Eesti muusikast viimase 150 aasta jooksul; kontserdi lõpulood esitatakse traditsiooniliselt kooride ja publiku ühislaulmise teel. Kontsert toimub Lauluväljakul vabas õhus. Publikul palume arvestada ilmastikuoludega ja panna selga vihmakindlad riided – vihmavarjude kasutamine ei ole lubatud, sest need piiravad teiste publikuliikmete vaatevälja. Kontserdile pääseb pileti või kutse alusel.

Laulupeo suurkontsert toimub Tallinna Lauluväljakul 7. juuli kell 14.00. Esinejate hulgas on erinevad laulukoorid (lastekoorid, poistekoorid, segakoorid, orkestrid, jne.). Kontsert kestab ligikaudu kuus tundi. Kontsert toimub Lauluväljakul vabas õhus. Publikul palume arvestada ilmastikuoludega ja panna selga vihmakindlad riided – vihmavarjude kasutamine ei ole lubatud, sest need piiravad teiste publikuliikmete vaatevälja. Kontserdile pääseb pileti või kutse alusel.

2019. aastal tähistame laulu- ja tantsupeo aastapäeva. Kogu aasta vältel organiseeritakse erinevaid koorimuusika ja rahvatantsu üritusi. Lisainfot laulu- ja tantsupeo kohta leiab veebilehelt laulupidu.ee.

Tule ka peole! Jaga infot sõpradega ja osta piletid juba varakult!

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.865834sec.