Reisijate aktiivsus Valmierasse suureneb

Valmiera majutusettevõtted võõrustasid 2019. aastal 9,95% rohkem külalisi kui 2018. aastal. Samuti on turistidele pakutavate voodikohtade arv aasta jooksul kasvanud 4,61%. Seda näitab Valmiera turismiinfokeskuse (Valmiera TIK) koostatud statistika 2019. aasta kohta.

2019. aastal peatus Valmiera majutusettevõtetes kõige enam välismaalasi Eestist (25,23%), Venemaalt (13,58%), Soomest (12,81%), Leedust (7,79%) ja Saksamaalt (6,38%), samuti oli ööbijaid ka Ukrainast, Rootsist, Suurbritanniast, Poolast ja Hollandist. Eestist saabunud ööbijate osakaal on kasvanud 11%. Venemaalt, Ukrainast ja ka Lõuna-Koreast ööbijate arv on märkimisväärselt suurenenud. Kõige kauem turistidest viibisid majutuskohtades külalised Venemaalt (24,80%), Eestist (11,38%) ja Soomest (8,05%), mis on seotud mitmesuguste linnas toimuvate üritustega, spordivõistlustega, laagritega ja festivalidega, nagu näiteks Valmiera linnapäevad, Valmiera suveteatrifestival, jalgratta- ja filmifestival “Kinopedaal”, Valmiera maraton, Euroopa BMX-rattaspordi meistrivõistlused ning muud riiklikud- ja rahvusvahelised üritused

 Valmiera TIK-i külastas 2019. aastal ligi 10 000 külastajat. 80,53% Valmiera TIK registreeritud teabetaotlustest olid kohapealsed külastajad, 11,12% huvilisi helistasid telefoni teel ja üle 8% kasutasid suhtlemiseks e-posti või kirjavahetust sotsiaalvõrgustikus, näiteks Facebook või Instagram. Valdav enamus (89,85%) teenindatud klientidest on Läti elanikud. Suurim külastajate arvu suurenemine registreeriti alates juulist kuni septembrini.

Vaadates Valmiera TIK-i küsitud teabenõuete arvu ning väliskülastajate arvu, tuli kõige rohkem väliskülalisi Eestist - 38% väliskülastajate koguarvust. Eesti elanike osakaal kõigist väliskülastajatest on 35,78%. Lisaks ööbimisele või toitlustamisele  soovivad Eesti külastajad külastada mitmesuguseid Valmiera linnas asuvaid ostukohti, ühendades ostlemise vaatamisväärsuste- või kultuurisündmuste külastamisega.

2019. aastal täiendati Valmiera turismipakkumisi mitmete uudistega - renoveeritud Valmiera Püha Simoni kirikutorn, võimalusega näha kiriku kellamehhanismi liikumist, vaateterrass Gauja jõe ääres, meistriklasside ja erinevate roogade degusteerimise koht “Vīnkalni Pils Māja” (Vīnkalni lossimaja), discgolfi rajad, laste meelelahutuskeskus “Brīnumu mežs” (Imedemets) ja virtuaalreaalsuse mängutuba. Nagu varasematel aastatel, on reisijad aktiivselt külastanud Valmiermuiža õlletehast, Gauja jõe järskude kallaste Tunnetuste parki, Beverīna puuskulptuuride parki ja labürinte, samuti on reisijad  aktiivselt kasutanud Valmiera draamateatri, Valmiera kultuurikeskuse, Valmiera Muuseumi, kontserdisaali „Valmiera“ ja teiste kohtade pakkumisi kultuuri- ja kunstiürituste nautimiseks, samuti on reisijad  külastanud Beverīna-, Burtnieki- ja Kocēni turismisihtkohtade talusid ja osalenud aktiivse puhkuse- ja spordiüritustel.

Peab märkima, et eelmisel aastal kasvas ka turismiportaali www.visit.valmiera.lv külastajate arv, vaadatud lehtede arv ja unikaalsete IP-aadresside arv. Sellist positiivset kasvutendentsi täheldati ka varasematel aastatel. 2019. aastal kasvas külastajate arv portaalis 14,57%.

Valmiera TIK on aktiivne ka sotsiaalmeedias. Instagrami ja Facebooki jälgijate arv ja aktiivsus on kasvanud mitte ainult postitustes, vaid ka 24-tunnistes lugudes. Aktiivsemad inimesed, kes visitvalmiera Facebooki kontot jälgivad, on Lätist, Suurbritanniast ja Eestist, kuid kõige aktiivsemalt külastasid  eelnevalt mainitud kontot Riia-, Valmiera- ja Cēsise elanikud.

Nagu igal aastal, kutsume ka sel aastal Lätist ja teistest riikidest pärit reisijaid suurtele kultuuri-, kunsti-, spordi- ja muudele üritustele Valmierasse. 24. – 26. juulil tähistab Valmiera oma 737. aastapäeva, 7. – 9. augustil toimub traditsiooniline Valmiera suveteatrite festival, 13. juunil korraldab Valmiermuiža suveetnofestivali “Sviest” (VÕI), 20. septembril võtab aktiivse eluviisi toetajaid vastu Sportlat Valmiera maraton ja 10. oktoobril toimub traditsiooniline Simjudi laat.

Aprillis ootame rohkelt külalisi Valmiera kunstipäevadele, mille käesoleva aasta moto on „Liikumine“, Valmiera Restoranide nädalatele, mis toimuvad kevadel 18.-25.aprill ja sügisel 7.-14.november, samuti paljudele teistele üritustele Valmieras ja Gauja rahvuspargi piirkonnas.

Lisateavet Valmiera TIK-i koostatud turismistatistika kohta leiate veebisaidilt www.visit.valmiera.lv jaotises "Statistika".


KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73315597sec.