Sõitke Lätti, et nautida sealseid veine

Sõitke Lätti, et nautida sealseid veineEestlaste reisiplaanides on sõit Lätti võitmas üha suuremat populaarsust. Valka linnapea väidab koguni, et puhkepäevadel on väikelinna külastamas sadu eestlasi! Lätis on tõdesti mida vaadata ja nautida! Mida arvate näiteks kaunist suvisest õhtust lõunanaabrite juures, mida saab nautida pokaali suurepärase kohaliku veiniga? Lätlaste väikesed veinitööstused arenevad kiiresti ja pakuvad üha kvaliteetsemaid ja huvitavamaid tooteid siidrist ja veinist kuni kange alkoholini. Selle kõige eeltingimuseks on aga nõue, et kõik tooraine tuleb tootja oma aiast. Selline lähenemine tootmisele aitab luua väikestes kogustes unikaalseid veine ja alkohoolseid jooke puhtast, värksest ja mis eriti oluline - looduslikust toorainest.

Ülevaade veinimeistri argipäevast

Läti veinitootjad, kes on huvitatud ka tursimi teenuste arendamiset on loonud ühise matka projekti: "Läti veinireis". See projekt on koondab 12 veinitootjat, kes on avanud oma veinitööstue uksed külastajatele, et huvilised saaksid kohapeal nautida kümneid erinaviad marja ja puuvilja veine, viinamarja veine ning kangemaidki jooke. Interneti koduleheküljel saate te tutvuda nende veinimeistrite tegevusega teie oma emakeeles ning paigaldades oma telefoni aplikatsiooni "Latvian Wine Tour", millele hüperlingi leiate meie koduleheküljelt, sõidate te kergesti kodulehelt valitud eesmärgini. Väikeettevõtjate tööd ja tegemised ei võimalda neil käed rüppes veiniköögis külalisi oodata, seetõttu tuleks oma külaskäigust eelnevalt kindlasti teada anda. Nii on kindlam, et leiate mitte ainult huvitavaid maitseelamusi, vaid ka kohtumisi huvitavate, loominguliste ja töökate ettevõtjatega.

Eestile kõige lähemal asub "Naukšēnu" veinitalu. Rujena linnast, kus muu seas toodetakse ka Toomas Hendrik Ilvese lemmikjäätist, vaid kümne minuti teekonna kaugusel asub Naukšēnu veinitootjate "Paradiisi aed", kust tulevad nii paradiisi õunad, kui ka muud marjad ja puuviljad suurepäraste veinide tootmiseks. Sealsete veinide laia valiku degusteerimiseks peaks varuma rohkest aega. 

Limbazi linna lähedal on veinitalu " Jokas", mis on huvitav oma laia ja mitte alati traditsioonilise tooraine valiku poolest. Veinimeister John Brown on sündinud ja üles kasvanud Inglismaal. Peale Läti taasiseseisvumist tuli John, koos vanematega, tagasi oma vanavanemate kodutallu, kus nüüdseks valmistab veine mitte ainult õuntest, sõstardest, mustikatest, ebaküdooniatest, astelapaju marjadest, murakatest, vaarikatest ja pihlakatest, vaid ka punasest peedist ja tamme lehtedest!

Kui on huvi maitsta kohalikel võistlustel auhinnatud veine klaasi tootmiseks liivakivisse kaevatud koopas, siis peab sõitma Līgatne linna. See kaunis linnake on omapärane veel vanade klaasivabriku hoonete ja looduspargi poolest.

Kui lõunanaabrite tehtud veinid on meeltmööda, siis pole kauge sõita ka Siguldasse. See koht on kaugele teada ja tuntud oma kauni looduse ja ajalooliste vaatamisväärsuste poolest. Siit leiate kaks suurepärast ja rahva seas populaarset veinikoda: "Cremoni" veinitööstus asub Krimulda mõisas ja "Zilveri" veinikoda Sigulda linna lõunaservas. Sealsed meistrid on õppinud õunu kasvatama otse pudelis!

Sõites Lätti Aluksne poolt, soovitame suuna võtta Lubana poole. Seal asub Läti suurim järv oma ainulaadse looduse, hea kalasaagi ning suurepärase veinitehasega, mis tehtud endisesse mõisa aita. Sealse meistri oskusi tõendavad diplomid parimate vahuveinide kohta nii kohalikel võistlustel, kui ka Balti riikide ühisel konkursil "Baltic Cup 2018" saavutatud esikoht traditsiooniliste vahuveinide grupis.

Liikudes edasi mööda Läti turismi huvikohti, jõuate te kindlasti Tervete loodusparki, kus oma veinide tootmist arendab veinikoda "Tērvetes vīni". Maalilisel Kuramaal, Tukumsi linnakese külje all leiate viinamarja kasvatajate ja veinitalu "Mazburkas", kus tehakse veini kohalikest viinamrja sortidest. Abavas jõe ürgoru looduse eeliseid kasutavad meisterlikult "Tēviņu vīni" veinitalu omanikud ja Kuldigast leiate "Smilškalni" veinikoja. Liikudes edasi lääne suunas otsige kindlasti üles Aizpute, aktiivsete ja loominguliste inimeste armastatud väikelinn. Seal teavad kõik kohalikud näidata teed mõisa keldris asuvasse veinikööki, kust tulevad suurepärased ja auhinnatud veinid. Tänaseks väikseim, kuid üks vanimaid Läti linnu Durbe oleks selle pika ja põneva veinireisi lõpp-peatus. Sealse "Durbes veltes" ettevōtte perenaine pakub teile mitte ainult tunnustatud veine, vaid ka rahva seas armastatud moose, kompotte ja marineeritud konserve.

Olgem head naabrid! Sõitke külla ja nautige kaasahaaravat matka Lätis. Teie jaoks oleme valmistanud infomateriali eesti keeles ja kui siiski hätta jääte, ärge kartke küsida - kohalikud näitavad õige suuna ka käega viibates!

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45757985sec.