Eesti kokk osales kulinaaria tippvõistlusel Bocuse d’Or

27.-28. jaanuaril 2009 toimus gastronoomia erimess SIRHA Prantsusmaal Lyonis. Peale Eesti toidu tutvustamise šokolaaditrühvlite, likööri ja juustu näol toimus messi raames rahvusvaheline kokkade olümpiaad, kus Eestit esindas restorani Egoist peakokk Vladislav Djatšuk.

Djatšuk pälvis 24 finalisti seas 15. koha. Esikohale tuli Geir Skeie Norrast, järgnesid Rootsi ja Prantsusmaa kokad.

„Mul on siiras heameel, et Eesti märkis end maailma toidukaardile ja tegi seda meeldejääval moel. Eesti kulinaariast räägitakse valdkonnainimeste seas, ja räägitakse head – ning võime uskuda, et see avaldab positiivset mõju meie kohaliku kokakunsti arengule ja seeläbi juba ka turismile ning meie igapäevastele söömiselamustele. Asjaolu, et mitmed traditsioonidega toiduriigid nagu Itaalia ja Belgia ei pääsenud finaali, annab märku sealse konkurentsi tihedusest, õppisime palju juurde," ütles Bocuse d’Or Estonia president Dmitri Demjanov.

Finaalis tuli viie ja poole tunni jooksul valmistada kaks rooga etteantud toiduainetest, esiteks erinevast veiselihast ja siis Norra mereandidest.

Iga kahe aasta tagant toimuvale Bocuse d`Ori peavõistlusele Lyonis eelnes piirkondlik eelvoor, Bocuse d’Or Europe. 2008. aasta juulis Norras Stavangeris saavutas Eestit esindanud restorani Egoist peakokk Vladislav Djatšuk 7. koha ja jõudis seega finaali.

Finaalis osales 24 riiki; Euroopast Norra, Taani, Rootsi, Prantsusmaa, Soome, Island, Holland, Šveits, Suurbritannia, Luksemburg, Tšehhi Vabariik ja Eesti. Neist kaks viimast olid esimesed ELi uued liikmesriigid, kes on jõudnud lõppvõistlusele.

Bocuse d’Ori ajalugu ulatub 1983. aastasse – siis toimus Lyonis rahvusvahelise toidumessi SIRHA raames võistlus Salon Métiers de Bouche. 1987. aastal toimus ametlikult esimene Bocuse d‘Or, kus võistlesid toidumaailma suuremad lootused ja neid hindasid maailma gastronoomia tipud.

Mess on rahastatav ELi struktuurifondidest.

Lisateave: www.bocusedor.ee ja www.sirha.com

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.07167411sec.