Alanud muuseumiaasta on üritusterohke

2009. aasta on Eestis muuseumiaasta, mille eesmärgiks on pöörata tähelepanu Eesti ligi 250 muuseumile ning tuua esile nende rolli kultuuripärandi säilitamisel.

"Aasta jooksul toimub paljudes muuseumides huvitavaid ja mitmekesiseid ettevõtmisi, kus lisaks näituseprogrammile saavad erinevas vanuses huvilised osaleda ka muuseumitemaatilistel üritustel. Seepärast loodan, et muuseumiaasta toob kultuuripärandi väärtustamisele suuremat tähelepanu", ütles kultuuriminister Laine Jänes.

Näiteks Tallinnas on 15. märtsini Adamson-Ericu muuseumis avatud muuseumi 25. sünnipäeva tähistav uus ekspositsioon. KUMU kunstimuuseumis saab mitmete väljapanekute seas 22. veebruarini vaadata näitust „Vabaduse utoopia. Eesti noor kunst 1950.–1960. aastatel”, aprilli alguseni ülevaatenäitust Eesti kunstnikest Itaalias. Saaremaa muuseumis on märtsi lõpuni Tartu Mänguasjamuuseumi näitus „Kohvritäis lapsepõlvelugusid“

Muuseumiaasta üritused toimuvad novembrini 2009 ning igal aastaajal on rõhuasetus ühel regioonil. Veebruari lõpuni on fookuses Lääne- ja Ida Virumaa ning Jõgevamaa, 28. veebruaril toimuva Laiuse lumelahinguga annab Ida regioon teatepulga üle Lõuna regioonile.

Eestis leiab külastaja nii kunstimuuseume, ajaloomuuseume, koduloomuuseume kui ka mitmesuguseid teemamuuseume.

Muuseumiaasta toimub Eesti muuseumiühingu ja kultuuriministeeriumi eestvedamisel ning selle hüüdlauseks on “Muuseum on ehe”.

Lisateave Eesti muuseumidest ja muuseumiaastast: www.muuseum.ee

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.04986501sec.