Tallina valgusfestival toob sära jaanuarikuusse

Tallinnas 25. jaanuarini 2009 kestva valgusfestivali raames toimub Eesti pealinnas mitmeid kultuuriüritusi.

Valgusfestivali avalöögiks oli valguse süütamine festivali peaesineja Bernard Murigneux’ (Prantsusmaa) valgusskulptuurides, mis on kinnitatud vanalinna müüridele, kuid muudavad mere poole liikudes kuni 18. jaanuarini asukohti. Tema projekti "Tandem" ühisnimetajad on valgus, loodussäästlikkus ja tulevikku suunatus.

Tudengite tegemistele eelnevate valgusfestivalide raames vaatab tagasi 14. jaanuaril ArtDepoos avatav tudengite näitus "Lendva" ning samal päeval toimub ka päiksetõusuga algav valgusmatk.

Valgusfestivalil löövad kaasa ka Uue Maailma elanikud, kes muudavad oma linnaosa roheliseks valgusprojekti "Roheliste laternate tänav" raames. Projekt toob esile linnaruumi isikupära ja rõhutab vajadust rohelisuse järele nii mõtlemises kui ka avalikus ruumis.

Lisaks toimuvad juba traditsiooniks saanud üritused: tuleskulptuuride põletamine, Eesti kunstiakadeemia tudengite valgusinstallatsioonid Harju tänaval ning ka sel aastal viiakse valgusfestival Tallinna lasteaedadesse, kus lapsed valmistavad lühtreid ja virmalisi.

Valgusfestivali lõpetab 24. ja 25. jaanuaril Hiina aastavahetust tähistav suur tule ja jää pidu Kadriorus.

Korraldajad märgivad, et Valgusfestival jätkab üha aktiivsemalt kunsti- ja kultuuriprojektide korraldamist linnaruumis pimedaimal aastaajal, võttes uuteks sihtideks programmi ühtlustamist Euroopa Kultuuripealinn 2011 konteksti.

Lisateave: www.valgusfestival.ee

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli


Novatours
,


Estravel Latvia
,


Avis
,


SIXT Latvija
,

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61436009sec.