Tallinnas Põhjamaade mõnusaim atmosfäär ja rohkelt romantikat

Tallinn on parima olustikuga ning kõige romantilisem linn Põhja-Euroopas, selgus Nordisk Innovations Centeri toetusel viidud rahvusvahelisest uuringust Experience design in city tourism.

 

Ajalooline vanalinn ja arhitektuur on Tallinna tugevused, kuid kõige rohkem tõstsid Eesti pealinna külastanud turistid esile mõnusat atmosfääri, mis pälvis 14 linna seas kõige kõrgemad hinded ning edastas selgelt teise koha pälvinud Kopenhaagenit.

Sihtkoha olustikku pidasidki küsitletud kõige olulisemaks faktoriks reisiotsuse tegemisel ning seetõttu on Tallinna esikoht eriti märkimisväärne.

Tallinna peamiste vaatamisväärsustena nimetati Raekoja platsi ja linnamüüri, torne ja väravaid ning Niguliste kirikut. Järgnesid Paksu Margareeta torn, Oleviste kirik ja Toomkirik. Huvi Tallinna ajaloo vastu kinnitab ka arvamus, et kaks kolmandikku küsitletutest soovib linna ajaloost rohkem teada saada. Paljud Tallinna külastanud turistid teevad seda tuttavate soovituste põhjal ning Tallinn kutsub end külastama internetis leiduva info põhjal.

Üks Tallinna külastanu ütles, et see on tore koht nädalalõpureisiks kahele inimesele. „Et lihtsalt jalutada vanalinna käänulistel tänavatel ning nautida sööki ja jooki,“ mainis ta. Tallinna peeti ka turistidele atraktiivse hinnatasemega kohaks, kuid antud tegur mängis reisiplaanides rolli vähem kui viiele protsendil küsitletutest.

Uuring toimus koostöös Põhja- ja Läänemere maade 14 linna turismiorganisatsiooniga. Projekti eesmärgiks oli tuvastada, millised on turistide muljed, mida nad ootavad ning mida nad meenutavad, olles neid linnu külastanud. Küsitlus toimus 2007. aasta jooksul ning kokku andsid oma panuse uuringusse üle 5000 turisti.

Lisateave:

www.tourism.tallinn.ee

www.nordicinnovation.net/prosjekt.cfm?Id=1-4415-238

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli


Estravel Latvia
,


Novatours
,


Rija Fonnental Design Hotel (Tallinn)
,


Rixwell Viru Square Hotel (Tallinn)
,

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.97265506sec.