Vaivara vaatetorn viib 110 meetrile üle merepinna

26. novembrist saab Ida-Virumaal Sinimäe vaatetornist näha Soome lahte, Vaivara valla kaunist loodust ja uudistada nii Sillamäe linna ja sadamat kui ka piirilinna Narvat.

Vaivara valla projektijuhi Ivika Maidre sõnul on Sinimägede vaatetornidel pikk ajalugu, niimoodi on saanud oma nime näiteks Tornimägi.

„Uus torn ehitatakse Sinimägede kolmest mäest kõige kõrgemale ja idapoolsemale – Pargimäele, mis ulatub 84,6 meetrit üle merepinna. Liites sellele torni kõrguseks olevad 24 meetrit kujuneb vaatetorni kogukõrguseks ligi 110 meetrit,“ ütles Maidre.

Maidre sõnul on 1800 elanikuga ja 400 ruutkilomeetrine Vaivara vald on üks väheseid nii väikesi haldusüksusi maailmas, mille piires on toimunud kaks maailmaajaloolise tähtsusega lahingut. Põhjasõjas toimus seal 30. novembril 1700 Rootsi ja Vene vägede vaheline lahing ning Teises maailmasõjas 1944. aasta veebruarist septembrini Saksamaa juhitavate ja Nõukogude Liidu vägede vaheline lahing.

Koha peal on säilunud kolme kindlustusliini fragmendid: Põhjasõjast ehitatud muldvall, Esimesest maailmasõjast Peterburi kolmas kaitseliin ja Teisest maailmasõjast Tannenbergi liin.

Ajaloo mõtestamiseks ja näitlikustamiseks on Vaivara asulas sõjaajaloo teemapark, mis ühendab endas temaatilist näitusemaja, sõjaajaloolisi välieksponaate ja neid ühendavat

matkarada.

Majutus- ja toitlustusvõimalus on Vaivara vallas asuvas Laagna motellis, samuti Sillamäel, Narva-Jõesuus ja Narvas.

Vaivara valla keskus Sinimäe asub Tallinn-Narva maantee ääres, kust on Tallinnasse 191 kilomeetrit ja lähemasse linna, Sillamäele seitse kilomeetrit.

Lisateave: www.vaivara.ee

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.83431196sec.