Nostalgilised lõbusõiduärid

Wiesni õhtujuhtide ettevõtete juured ulatuvad paljudel 19. sajandisse. Tänapäeval ehitatakse paljud sellised nostalgilised lõbusõiduärid veel vaid Oktoberfestil üles.

Krinoliin, ja seega ka sellega seotud puhkpillikapell, kuulub Müncheni Oktoberfesti kõige traditsioonilisemate atraktsioonide hulka. Karusselli valssi tantsiv platvorm meenutab oma liigutustelt samanimelist seelikut 1860. aastatest. Krinoliinil mängivad kassapidajad esmalt kohanäitajaid, ootavad siis, kuni karussell liikuma hakkab, ning alustavad seejärel raha korjamist. Nii oli see juba 86 aastat tagasi, kui juubelikrinoliin esmakordselt keerles, ja nii on see ka tänapäeval.

Artistidepere Schichtli teater "Zaubertheater" (Võluteater) esines Oktoberfestil esmakordselt aastal 1869. Hämmastunud publikule pakutakse tavakohaselt võlutrikke, nukumängu, kurioosumeid ja palju muud. Haripunktiks on ka tänapäeval "Enthauptung einer lebendigen Person auf offener, hell erleuchteter Bühne mittels Guillotine" (Elava inimese giljotineerimine).

Kuradiratas on olemas alates 1910. aastast. Tänapäeval leiab neid vaid Müncheni Oktoberfestilt. Selle südameks on ümmargune pöörlev platvorm, millele külastajad astuda saavad ja üritavad keerlemise järjest kiiremaks muutumisel platvormil püsida. Lõbustamiseks ja asja raskemaks muutmiseks laseb "Rekommandeur" suure ja raske, aga siiski pehme nööri küljes rippuva palli platvormi kohale langeda.

Edasised atraktsioonid on ka vana Baieri laskmisring, kirbutsirkus, nõiakiik ja Toboggani liumägi.
Rohkem infot!

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46891904sec.