Euroopa Saunamaraton Otepääl

Talvepealinnas Otepääl viiakse 2.veebruaril 2014 läbi saunaorienteerumise võistlust – Euroopa Saunamaratoni. Saunamaratonile eelregistreerimine kestab kuni 26.jaanuarini 2014.

Saunamaratoni start antakse Pühajärve Spa&Puhkekeskusest 2.veebruaril kell 12.00. Start on avatud kuni kella 13.00ni. Finiš on avatud kella 17.30ni Nuustaku pubis. Samas toimub ka kokkuvõtete tegemine ja autasustamine.

Saunamaratonil osalev võistkond on 4-liikmeline. „Võistkond saab stardipaigas saunade orienteerumiskaardi ja saunakaardi, kuhu tuleb saada saunaomanike kinnitused saunaskäigu kohta. Kõigil võistkonna liikmetel tuleb saunalaval leili võtta vähemalt 3 minutit,“ selgitas võistluse reegleid Sirje Ginter, Euroopa Saunamaratoni peakorraldaja.

Lisaboonust (aja vähendamine) annab saunalistele jääaukude, kümblustünnide ja muu saunaomanike poolt välja pakutud atraktsioonides ja meelelahutuses osalemine. Lühima ajaga kõik saunad, jääaugud ja tünnid läbinud võistkond on võitja. Finišisse jõudes tagastatakse saunakaart. Saunamaratonist osavõtmiseks on vajalik oma transpordi olemasolu. „Saunalised kinnitavad oma allkirjaga, et nende tervis lubab saunatada,“ ütles Sirje Ginter. „Turvalisel liiklusel hoiab silma peal politsei - Saunamaratoni korraldajate hea koostööpartner. Ka sellel aastal saavad võistlejad valida oma lemmiksauna.“

Saunamaratoni korraldavad Otepää Kultuurikeskus ning Otepää piirkonna saunaomanikud. Toetavad kõik osalevad saunaomanikud, Otepää vald, Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupp.

Võistkondade eelregistreerimine kuni 26.jaanuarini 2014 e-posti aadressil: saun@otepaa.ee Ei registreerita alaealisi ilma täiskasvanud saatjateta. Eelregistreerimisel märkida võistkonna nimi ja liikmete nimed.

Euroopa Saunamaraton Otepääl toimub juba viiendat aastat ning huvi selle vastu on jätkuvalt suur. Eelmisel aastal osalesid võistlejad Lätist, Venemaalt, Itaaliast, Hispaaniast ja Soomest. Võitjaks tuli Eesti naiste võistkond „Lämma Naasõ“, kelle aeg oli 2 tundi ja 59 minutit. Võitjad sõnasid oma tulemust kommenteerides, et võit tuli tänu tublile autojuhile.

Rahvusvahelist huvi näitas ka see, et lisaks Eesti meediakanalitele olid üritust kohapeal kajastamas Vene kanalid NTV ja Pervõi Kanal ning Reuters. 2013. aastal võttis saunamaratonist osa 654 saunalist, kes pidid läbima 22 erinevat sauna. Juba mitmendat aastat järjest sai lemmiksauna tiitli Sokka suitsusaun, osalejate lemmiksaunadesk on olnud Sihva Zillisaun, Nuustaku rantšo, Cantervilla saunad ja teised.

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.50781298sec.