Eesti restoranid – 50 parimat söögikohta

Tänane Eesti võiks vabalt olla populaarne sihtkoht gastronoomia- ja toidufanaatikute seas: valik on lai ning tase maailmaklassi kuuluv. 50 Eesti parima söögikoha edetabeli panevad kokku oma ala professionaalid, sinul pole vaja teha muud kui tunda rõõmu toiduelamustest Eesti parimates restoranides!

Michelini reisijuhi kuulsaid tähti meile veel omistatud pole, ent Euroopa 200 parima hulka on soovitatud päris mitut Eesti toidukohta. Eesti restoranide ja peakokkade maailmatasemel kvaliteedist kõneleb seegi, et Eesti on valitud nende 20 riigi hulka, keda on juba mitmeid kordi kutsutud osalema toidumaailma tippvõistlusel Bocuse d’Or.

Igal aastal avatakse Eestis mitmeid uusi ja põnevaid restorane ning reformitakse ja täiustatakse olemasolevaid. Valiku tegemine hea, parema ja kõige parema vahel muutub seega järjest keerulisemaks. Siin tulebki abiks „50 Eesti parima söögikoha“ kvaliteedimärgis.

Igal aastal valib Eesti gastroomia eliit (restoranipidajad, kokad, sommeljeed) välja 50 Eesti parimat söögikohta – hindamisel lähtutakse toidu maitsest, kohalike ja kvaliteetsete toorainete kasutamisest, uudsest lähenemisest ning tehnilisest kvaliteedist ja kompromissitust pühendumisest. Väga oluliseks teguriks on ka kestev kvaliteet: toit peab maitsema ühtviisi hea ning olema serveeritud samasuguse hoolikusega nii restorani tipphooajal kui külastajatest vaiksematel kuudel.

Tunnustust jagatakse neljas kategoorias:
  • „Fine dining“ ehk tippklassi parimad üle Eesti. Fine dining kategooria võitja on ühtlasi parim tipprestoran terves Eestis ja siinne edetabel ei kajastu enam piirkondlikes edetabelites. 2011 parim oli teist aastat järjest Muhumaal Pädastes asuv restoran Alexander. Järgnesid Tallinnas asuvad restoran Tchaikovsky ning restoran Bordoo.
  • Tallinna parimad. Pealinnale kohaselt on Tallinna toidukultuurgi mitmekesine ja põnev. 2011 aasta parimaks osutus esmakordselt restoran Chedi, mis pakub modernset Aasia kööki. Järgnesid kohvik Moon Kalamajas ning vanalinnas Vene tänaval asuv Vahemere köögile keskendunud restoran La Bottega.
  • Tartu parimad. Tudengilinna eeliseks peetakse ennekõike värskust ning pidevat muutumist. 2011 parimate restoranide esikolmikusse jõudsid otse linnasüdames asuvad Café Truffe, Itaalia restoran La Dolce Vita ning kohvik Crepp.
  • Ehedalt Eestimaine. Kõik, mis aitab elus ning au sees hoida meie juuri ja toidutraditsioone. 2011 aasta parimaid söögikohti sai sellesse kategooriasse kokku 14, kusjuures eraldi paremusjärjestusse neid ei seatud. Nad paiknevad üle Eesti Saaremaast Setomaani ning väärivad kohalesõitmist ükskõik kui kaugelt.
Kuidas toimub 50 parima Eesti söögikoha valimine?

Lõplik Eesti parimate söögikohtade edetabel valmib kõigi arvamuste summana ja väga demokraatlikult: iga edetabelisse soovitatud restoran saab ka ise võimaluse teisi soovitada. Taoline lähenemine tagab kvaliteetse, ent piisavalt laia arvajate ringi ning ausa tulemuse – konkurentide tegevusel hoitakse silm pidevalt peal ja nii väikesed järgiandmised kui uued lahendused on professionaalide poolt märgatud ammu enne kui kliendid neid tajuda jõuavad. Iga võtmeisik saab oma hääle anda viiele erinevale restoranile, tabeli üldine võitja pälvib ühtlasi üle-Eestilise parima söögikoha tiitli.

„50 Eesti parimat söögikohta“ ei ole seotud varem Eestis toimunud parimate restoranide võistlusega Hõbelusikas (Silverspoon).

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.91296887sec.