MinuTallinn: Margit Härma: Vanalinn oli justkui minu lapsehoidja

Tallinna Sõpruse kino on kohvikuteketi Mamo perenaisele Margit Härmale kui teeviit Vanalinna – just siit said alguse Margiti uurimisretked Vanalinna ajal, mil ta veel algklassides käis.

"Käisin teises klassis ja ema oli mulle aja sisustamiseks muretsenud Sõpruse kinno 10-korra abonementpääsme. Olingi tulnud taas Mustamäelt kinno, aga ju siis ma midagi segi ajasin, sest kino uks oli lukus ja seanssi ei toimunudki. Ma ei läinud kohe koju tagasi, vaid hakkasin mööda tänavaid edasi jalutama. Lugesin teadetetahvlilt erinevate muuseumite teateid, valisin sealt esimese ettejuhtuva ja läksin Linnamuuseumi. Mulle väga meeldis ja hakkasin iga kord tegema nii, et tulin kinno tunnikese varem ja kulutasin selle aja uurimisretkedele Vanalinnas," räägib Margit.

"Edaspidi olin juba targem ning jälgisin pidevalt ajalehes avaldatavaid kultuuriteateid selle kohta, mis kuskil huvitavat toimub. Käisin Loodusloomuuseumis, Tarbekunstimuuseumi, erinevatel kunstinäitustel. Hästi tihti käisin Fotograafiamuuseumis, mis asub vanas Raevanglas ja kus näitused sageli vaheldusid."

Need käigud võttis Margit alati ette üksi ja nautis just seda, et sai segamatult ja kiirustamata iseendaga aega veeta. "Vanalinnast sai justkui minu lapsehoidja. Kui ma enne Vanalinnast teadsin ehk vaid Pärli kohvikut, kus olin vanaemaga käinud, ja Sõpruse kino, siis nüüd tekkisid mul oma lemmikkohad ning arvatavasti neist üksinda ringiuitamistest saigi alguse üha kestev armastus Vanalinna vastu," räägib Margit, kes suure osa oma elust on töötanud Vanalinnas ning kes praegu siin ka elab.

MinuTallinn on iganädalane lugude sari, kus meie linna inimesed jagavad Tallinnaga seotud mõtteid ja mälestusi.

Teksti ja pildi autor Kristina Traks

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71393895sec.