Loomad väljas pool loomaaeda

Eesti on maailmakaardil haruldane maa oma metsade ja talude rohkusega. Loomi võib näha mojalgi kui loomaaias – näiteks loomaaparkides või teha tutvust nendega hubastes taludes.

Pärnumaal, Kännu talu Alpakafarmis saab näha Peruu päritolu imepehme kasukaga villaloomi alpakasid, kes veedavad oma päevad karjamaal rohtu süües. Külaliste tulekul, seisavad nad aga aia taga ja ootavad kaelad õieli maiustust. Talus saab silitada alpakat ja talle maiust sööta. Peale alpakade on võimalik näha ka armsaid kääbuskitsesid, minilambaid, angooraküülikuid ja kanu.

Kalbu külas Raplamaal on üks eriti armas Huskytalu. Kohapeal on võimalik teha tutvust sõbralike koerte ning arukate hobustega. Rõõmsameelne perenaine pakub heal meelel ka kosutust kohvi ja koogi näol. Kellel huvi indiaanikultuuri vastu rohkem, saab selga ka päris ehtsa indiaanijaki, millega on kena püstkojas piknikul jahedust peletada. Kui juba lumi kord maha tuleb, siis on kerad eriti elevil, sest siis saab viia külastajaid ka kelgurakendisõidule.

Saaremaal Küdema külas saab sõbraks saada eriti mõnusate karvikutega - ehtsate Shoti mägiveistega. Kuigi sarved on loomadel pirakad, siis näevad nad pigem siiski välja nagu sõbralikud pokud. Väiksemaid karvaloomi saab näha Hiiekivil, Kuusalus, kus kasvatatakse angooraküülikuid. Teatavasti on küülikukarvast tehtud kudumid need õige soojad ja tervendavad. Lisaks on niisama vahva pikakõrvalisi toita ning neid silitada.

Konju mõisa tegemises saavad aina laiemalt kajastust ning kitsepiimast tehtud kaupa müüakse juba pealinnaski. Küll aga näeb Toilas asuvas talukompleksis kohapeal, kuidas elavad kitsed, lehmad, alpakad, vasikad, küülikud ja lambad. Toredad taluperemehed näitavad ära kogu piimategemise protsessi ja tutvustavad loomi nii suurtele kui väikestele.


KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.82470894sec.