Eesti kutsub sügiskuudel end maitsma

September on Eestis Toidukuu ja sügiskuu ongi paras aeg keha kosutada hea ja paremaga ning talveks energiat koguda.

Kogu sügiskuu on täietud mitmete toidupäevadega. Kindlasti tasub 26. septembril proovida parimaid moose Mäetagusel, Ida-Virumaa, mekkida parimaid puuvilju Viimsi Vabaõhumuuseumi ubinapäeva või osaleda Silmufestivalil Narva-Jõesuus.  Oktoobri alguses, toimub Eesti Vabaõhumuuseumis aga Peipsivene sibula ja kala päev, mis toob vahva peipsirahva kohe pealinna kätte.

5. -11. oktoobril peetakse aga üle Eesti leivanädalat ning siis tuleb minna veskiemandate manu ning maitsa tõeliselt kodumaist musta rukkileiba. Leivukest pakutakse nii saaremaises Angla tuulikumäe, Põllumajandusmuuseumis Tartumaal kui ka Põlva Talurahvamuuseumis.

Sügisene Eesti on täpselt mõnus ringiseiklemiseks ning loomulikult ei seisa tühi kott püsi ja teel tuleb peatusi söömise tarbeks teha. Selleks on loodud Toidutee projekt, mis tutvustabki just parimaid kodumaiseid maitseid ning toob välja kenasti piirkondlikud eripärad.

1.- 7. novembril tasub silma peal hoida ka Tallinn Restoranide nädalal. Üsna pea ilmuvad ürituse kodulehele kavad ja siis tuleb kiirelt tegutseda, sest teadagi on sellel ajal parimad toidukohad üle linna täis ning pakatavad hõrgutavatest roogadest.

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66593599sec.