Miks eestlased soovitavad üksteisel metsa minna?

Eesti looduse mitmekesisus on ainulaadne kogu Euroopas. Siin meri kohtub maaga, rabad vahelduvad metsade, niitude, jõgede, järvede ja kultuurmaastikega. Retk loodusesse lubab minna eemale linnakärast, kogeda põnevaid seiklusi, nautida kauneid vaateid ning kohtuda loomade ja lindudega. Metsa tõepoolest tasub minna.

Matkajatele on valminud kas tõelist väljakutset - 375 ja 628 kilomeetri pikkust rada, mis viivad ühest Maarjamaa otsast teise.  Matkatee saab alguse Põhja-Eestist, Lahemaa rahvuspargist ning kulgeb läbi paksude metsade ja ühe Euroopa võimsaima soomaastiku riigi edelaossa. Seejärel viib tee läbi Pärnumaa metsatukkade ning jõuab välja armsasse mereäärsesse rannakülasse. Teekond läbib  kuut erinevat  maakonda, kaht rahvusparki, üheksat kaitseala ning lõppeb Lätimaa piirimail. Rada on piiritletud valge - ja punasekirju märgistusega ning suunavate viitadega, lisaks tutvustavad infotahvlid metsakultuuri.

Ükskõik, kas soovid leida hubast grilliplatsi või paika, kuhu paigutada ripptelk – abiks on RMK lehekülg, mis abistab orienteerumisel 13 puhkealas. Üle-Eesti on nii metsamaju kui tagasihoidlikumaid metsaonne, lisaks tuhandete kilomeetrite viisi matkaradu ja kümneid telkimisplatse.

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75233006sec.