Soome suurima Eesti-teemalise laada põhirõhk on Euroopa kultuuripealinnal Tallinnal

Mardilaada eesmärk on kutsuda inimesi tutvuma nii Eesti turismivõimaluste kui ka Euroopa kultuuripealinna aastal Tallinnas toimuvate kultuurisündmustega. SA Tallinn 2011 juhatuse liikme Jaanus Mutli sõnul on novembri eelviimasel nädalavahetusel Helsingis Mardilaat suurepärane ja ühtlasi ka viimane võimalus tutvustada kultuuriaastat oma olulisimal sihtturul. "Et Mardilaat toimub Helsingis vahetult enne kultuuripealinna aasta algust, siis on see parim paik saamaks kõige põhjalikum ja värskem ülevaade sellest, mida uus aasta Tallinna kultuuriellu toob," ütles Mutli.

Kogu 2011. aasta kultuuripealinna programmiga saab tutvuda Mardilaada turismialas asuvas Tallinn 2011 infoletis, kus toimuvad kohtumised kirjanike ja paljude teiste kultuuritegelastega. Tallinn 2011 korraldada on ka Mardilaada üldine kultuuriprogramm, kus esinevad näiteks Villu Veski, Tiit Kaljuste, Svjata Vatra ning Tallinn 2011 ellu kutsutud Trumm-It, Estonian Music & Design Café ja Euroopa kultuuripealinna segakoor.

Mardilaadal saab veenduda selleski, et kultuurisündmusi toimub järgmisel aastal igal pool üle Eesti. Nii võib Mardilaada turismialalt leida ka ülejäänud Eestit ja saari tutvustavaid infolette, kohal on Spaa Liit, Maaturism, EASi turismiarenduskeskus, Muuseumi ühing ja Eesti Põllumajandusmuuseum. Lisaks on laadal esindatud üle 25 turismiettevõtja, kes pakuvad sügisreise Eestisse. Turismialal paikneb ka spetsiaalne kultuuriring, kus tutvustavad end kultuuripealinna partnerid Estonia teater, Kumu, Jazzkaar ja peagi avatav Viru hotelli muuseum.

Mardilaada programmist leiab ka mitu seminari – äriteemaline seminar Eesti saatkonnas, Eesti multikultuursuse- ja keelsuse üle arutlev seminar Helsingi Ülikoolis ning turismiteemaline seminar Kaablitehases. Lastele korraldatakse laadal erinevaid põnevaid töötube.

Mardilaada peamine toimumispaik on Kaablitehas, kus lisaks 2011. aasta kultuuriprogrammi ja erinevate turismivõimaluste tutvustamisele toimub ka ehtne käsitöölaat. Kaablitehas on külastajatele avatud laupäeval, 20. novembril kella 10–18 ja pühapäeval, 21. novembril kella 10–17. Tänavu oodatakse Mardilaadale üle 14 000 huvilise Helsingist ja selle lähiümbrusest.

Mardilaat on Tuglase Seltsi eestvõttel juba 27. korda toimuv traditsiooniline suurüritus novembri eelviimasel nädalavahetusel. Seekordne laat toimub koostöös sihtasutusega Tallinn 2011 ja EAS Turismiarenduskeskusega.

Lisainfot Mardilaada kohta saab aadressil www.martinmarkkinat.fi.

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50714707sec.