Euroopa kultuuripealinn alustab harukordse muusikaprojektiga "Klaasimaailm"

19.–20. oktoobrini viibib SA Tallinn 2011 kutsel Eestis norra löökpillivirtuoos Terje Isungset, kes valmistab koos Eesti klaasikunstnike ja klaasikunsti üliõpilastega ette Euroopa kultuuripealinna aasta ühte erakordsemat muusikaprojekti "Klaasimaailm".

"Tegemist on ühe pikaealisema ja laiahaardelisema rahvusvahelise koostööprojektiga Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 programmis," tutvustas "Klaasimaailma" projektijuht Madli-Liis Parts.

Lisaks professionaalsetele klaasikunstnikele löövad projektis kaasa Eesti Kunstiakadeemia klaasikunsti tudengid ning Järvakandi noored muusikahuvilised. Isungset kohtub siin kunstnikega ning tutvub Järvakandi ja Olustvere klaasikodadega, et saada ülevaade klaaspillide valmistamise võimalustest ja kavandada esimesed instrumendid. "Sellise harukordse projekti käigus õpitu võimaldab Eestis klaaspille valmistada ka pärast kultuuripealinna aasta lõppu," ütles Parts.

Norra multiinstrumentalist ja helilooja Terje Isungset on tuntuks saanud julgelt eksperimenteeriva löökpillimängijana, keda hinnatakse Euroopa üheks uuendusmeelsemaks ja mitmekülgsemaks muusikuks. Lisaks tavalöökpillidele kasutab Isungset rütmimustrite loomiseks looduses leiduvat ja meid igapäevaelus ümbritsevaid materjale – kive, puitu, loomasarvi, karjakellasid, isegi jääd. Juba aastaid on ta korraldanud Põhja-Norras Jäämuusika festivali. Euroopa kultuuripealinnaga koostöös valmib klaasist instrumentide komplekt, mille esmaesitlus toimub Tallinnas 2011. aasta detsembris.

Projekti toetavad SA Tallinn 2011, Kuninglik Norra Saatkond, koostööpartnerid on Eesti Kunstiakadeemia, Järvakandi klaasikoda ja Olustvere klaasikoda.

Sündmust tähistatakse Isungseti soolokontserdiga Kanuti Gildi SAALis 20. oktoobril kell 19.30. Piletid on müügil Piletilevis, kontserdi korraldajad on SA Tallinn 2011, Kuninglik Norra Saatkond ja improvisatsioonilise muusika kontsertsari Improtest.

Vaata lisa:

home.online.no/~isungz
www.piletilevi.ee/est/piletid/muusika/muu/?show=19207

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56291199sec.