Rotermanni tuleb kultuuripealinna infopunkt

Septembri alguses avatakse Rotermanni kvartalis kultuuripealinna Tallinn 2011 infopunkt.

"Kultuuripealinna üks missioone on avardada linnaruumi läbi kultuurilise tegevuse ning luua uusi kultuuriloomise ja -tarbimise keskkondi," rõhutas Tallinn 2011 juhatuse liige Jaanus Mutli. "Rotermann on just sobiv koht, sest sellest kvartalist on jõudsalt kujunemas Tallinna südalinna uus kultuuri- ja meelelahutuspiirkond."

Infopunkt hakkab paiknema Roseni ja Ahtri tänavate nurgal asuvas majas. Sõlmitud lepingu raames annab Rotermanni kvartal lisaks tasuta kasutada kogu maja fuajee, kus kultuuriloojad saavad ka oma loomingut eksponeerida. Lisaks saab Tallinn 2011 kasutamiseks kaks silmapaistvat välireklaamipinda ning infopunktile vajaliku sisustuse.

Rotermanni esindaja Triin Mägi leiab, et kvartal on linna süda ja oma arhitektuurilise eriilmelisusega parimaid kohti kultuuripealinna infopunktiks. "Ühest küljest kõigi eestlaste jaoks kesklinna südames, teisalt turistide jaoks sadama ja südalinna vahelisel alal," selgitas Mägi.

Tallinna sadamat, Eesti suurimat turismiväravat läbib aastas ligi7 miljonit reisijat ja Rotermanni kvartal on erinevatest sadamaterminalidest ligipääsuks kesklinna väga sobivas asukohas.

Ahtri tänava ääres on nüüdseks valminud ka uus parkla ja sillutisega kergliiklustee, mis suunab sadama poolt liikujad otse kultuuripealinna tulevase infopunkti ette ja sealt edasi läbi Rotermanni kvartali südalinna.

Kultuuripealinna turundus- ja kommunikatsiooni osakonna juhi Neeme Kari sõnul ei rajata Rotermanni lihtsalt infopunkt, kus jagatakse infomaterjale ja müüakse kultuuripealinna meeneid, vaid sellest saab kohtumispaik programmipartneritele ja külalistele ning kus korraldatakse esitlusi ning väiksemaid seminare ja koolitusi. "See saab olema ka meie vabatahtlike staap," lisas Kari.

Infopunkt tegutseb kuni 2012. aasta jaanuarini. Seal hakkab tööle kaks täiskohaga töötajat, keda abistavad kultuuripealinna vabatahtlikud.

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19630194sec.