EAS: Usume, et Eesti inimesed hakkavad enam sisereise tegema

Eesti Statistikaameti andmetel ööbis 2009. aastal Eesti majutusettevõtetes ligi 770 000 siseturisti. Varasemast rohkem oli siseturistide ööbimisi mullu Läänemaal ja Tartumaal.

Statistikaameti andmeil ulatus mullu majutusettevõtetes ööbinud siseturistide arv 766 593 inimeseni, mis on 19% vähem kui 2008. aastal, samas jäid siseturistid endiselt majutusettevõtete suurimaks kliendigrupiks. EASi turismiarenduskeskuse direktori Tarmo Mutso sõnul oli siseturismi vähenemine majanduskeskkonda arvestades prognoositav. „Kõigis Baltimaades vähenes mullu siseturism tunduvalt rohkem kui välisturism ning see oli ka ootuspärane, sest buumi ajal kasvasid sisereisid märkimisväärselt ning mingi seisak või langus pidi paratamatult tulema," ütles ta. Tänu majanduskasvule said inimesed Mutso sõnul kulutada rohkem isiklikele lühipuhkustele näiteks spaades ning asutused seminaridele ja firmaüritustele, kuid majanduslanguse tulles kärbiti esmalt just kulutusi meelelahutusele. Samas näitavad kaudsed andmed, et siseturism tervikuna on jätkuvalt populaarne ja eelkõige vähenes just tasulise majutuse kasutamine.

Mutso usub, et tänu üldisele optimistlikumale hoiakule tuleb tänavune aasta ka Eesti siseturismile positiivsem. „Mulle tundub, et inimeste hoiakud on muutunud optimistlikumaks ning tasapisi julgetakse endale ka väheke meelelahutust lubada," avaldas Mutso lootust ning märkis, et EASi turismiarenduskeskus teeb kõik selleks, et eestimaalased taas oma kodumaal ringi reisiksid. Ta lisas, et ka siinsed turismiettevõtjad pingutavad klientide nimel senisest rohkem, muutes oma teenuseid atraktiivsemaks ja tehes mitmeid eripakkumisi. „Kes tahab saada head ja ülevaatlikku infot, kuhu ja mis võimalustega Eestis reisida, sel tasub nädalavahetusel tulla turismimessile Tourest 2010, kus on eraldi 160 siseturismi teenusepakkujaga ala „Puhka Eestis"," lausus Mutso. Puhkamisvõimalustega Eestis saab tutvuda ka portaalis www.puhkaeestis.ee, kus praegusel hetkel on turismiettevõtetelt üle 100 eripakkumise.

Eesti elanike ööbimised vähenesid 2009 aastal kõigis maakondades, v.a. Läänemaal ja Tartumaal. Arvuliselt suurim oli langus Tallinnas (-71 247 võrra ehk 25%), kuid siseturism vähenes tunduvalt ka Tartus, Pärnus, Harju, Saare ja Valga maakonnas jm.

Veebruari algul alustas EAS siseturismi populariseerimiseks taas Euroopa Regionaalarengu Fondist kaasrahastatavat "Puhka Eestis" kevadkampaaniat, mille peamiseks väljundiks on Eestis puhkamise võimalusi ja vaatamisväärsusi tutvustav portaal http://www.puhkaeestis.ee/ning seal toimuv tarbijamäng, mida tutvustatakse nii välireklaamipindadel kui ka teleklipi ning interneti- ja raadioreklaami vahendusel.

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.42925406sec.