Oodatud nanoelektroonikaga tegelevate ettevõtete projektiideed

EUREKA koostöövõrgustiku nanoelektroonika tööstusharule orienteeritud klastriprogramm CATRENE (Cluster for Application and Technology Research in Europe on NanoElectronics) kuulutas läinud nädalal välja projektide taotlusvooru, mis on avatud 1. juunini 2010.

CATRENE on Euroopa tööstusettevõtete ja valitsuste poolt toetatud nanoelektroonika programm, mille eesmärgiks on tõsta Euroopa infotehnoloogia- ja kommunikatsioonitööstuse konkurentsivõimet globaalses ühiskonnas. Programmi esimene etapp algas 2008. aastal, käimasolevates projektides osaleb 300 organisatsiooni 17 Euroopa riigist, nende hulgas nii suur- kui ka väikeettevõtted, samuti teadusasutused.

Koostööprojektide raames tehtav hõlmab näiteks energiatõhusate seadmete ja energia juhtimissüsteemide arendusi koduelamute tarbeks, valgustuslahendusi, transpordivaldkonnas vajalike sidevahendite arendusi, tervishoiuseadmete ja -süsteemide väljatöötamist, digitaalsete meelelahutussüsteemide arendusi ning 3D integreerimist multimeedia ja mobiilsetesse rakendustesse.

Taotlusvoorus osalemiseks on vajalik enne 18. märtsi esitada programmi juhtrühmale projekti idee kirjeldus, selle heakskiidu korral saab vormistada täistaotluse. Projektide hindamine viiakse läbi 30. juuniks ja tegevused võivad alata jaanuaris 2011.

Kõigis EUREKA koostöövõrgustiku programmides eraldatakse projekti partneritele toetust riiklike teadus- ja arendusprojektide rahastamise reeglite järgi. Eestis vastavalt tootearenduse toetuse tingimustele, mida vahendab EAS.

EUREKA koostöövõrgustiku programmide kohta:
www.eureka.be, www.catrene.org
Urmas Uska, EASi innovatsioonidivisjoni konsultant rahvusvaheliste koostöövõrkude alal
Arenduskonsultant
urmas.uska@eas.eeurmas.uska@eas.ee E-mail on kaitstud spämmirobotite eest, Javascript peab olema sisse lülitatud , tel 627 9705

Rahastamistingimuste kohta:
Erki Varbola
EASi innovatsioonidivisjoni konsultant tootearenduse alal
erki.varbola@eas.eeerki.varbola@eas.ee E-mail on kaitstud spämmirobotite eest, Javascript peab olema sisse lülitatud , tel 627 9704

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56349516sec.