Eesti muutus Baltikumi parimaks tax-free sihtkohaks

Riigikogu võttis 11. novembril vastu otsuse vähendada kuni 2011. aasta lõpuni tax-free ostude alampiiri. Varasema 2000 krooni asemel saavad turistid nüüd maksuvabalt oste teha alates 600 kroonist (€38).

Seadusemuudatuse tõttu on Eesti muutunud väliskülalistele paremaks ostuturismi sihtkohaks kui näiteks Soome, Taani, Läti ja Leedu, kus maksuvabade ostude piirmäär on kõrgem. Samuti on Eestis luksuskaupade hinnad oluliselt madalamad mitmetest naaberriikidest.

Enne jõuluperioodi langenud piirmäär tähendab seda, et Eesti on muutunud ideaalseks sihtkohaks kõigile EU väliste riikidest tulevatele turistidele näiteks Jaapanist, USA-st, Kanadast jne. Eriti aga Venemaa kodanikele, kellel on juba traditsiooniliselt olnud huvi teha oma pühadeaegsed sisseostud Eestis. Lisaks on venemaa kodanikele hõlpsamaks muutunud ka Eesti viisa taotlemine, sest seda saab nüüd teha Venemaal kullerteenuse vahendusel.

Kui Eestit külastav inimene soovib saada ostetud kaupadelt maksuvabastust, peab ta kaupmehelt ostu järel küsima maksuvabastuse tšeki. Riigist lahkudes ja tollipiiri läbides tuleb tšekile võtta tollis tempel ja kodumaale jõudes on tšekk võimalik lunastada Global Refund büroodes.

Lisainformatsiooni ülemaailmse tax-free süsteemi kohta saab aadressilt www.globalrefund.com ja viisa taotlemise kohta kulleri vahendusel aadressil www.ponyexpress.ru/services_visa_estonia.php

KOMMENTAARID

(nimi)


 

huvitav etendus oli

Ettevõttest | Kontaktid | Autoriõigused | Professionaalidele
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.22804618sec.